Novosti

article

Poziv za učešće za kreativne radionice

U Srijedu 12.12.2018. sa početkom u 10:00, u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn i  Četvrtak 13.12.2018. sa početkom u 10:00, u OŠ Velešićki heroji, Centar za Okolišno Održivi Razvoj – COOR Sarajevo uz finansijsku podršku Općine Novo Sarajevo, organizuje kreativne radionice. Kreativnim radionicama će prisustvovati učenici i nastavnici Srednje škole za okloš i drvni dizajn i OŠ Velešićki heroji, predstavnici COOR-a, predstavnici Općine Novo Sarajevo, sekretari i članovi Savjeta, te stanovnici mjesnih zajednica koje gravitiraju Parku Šuma Hum tj. MZ Pofalići 1, MZ Pofalići 2, MZ Velešići i MZ Gornji Velešići.

 

Na radionicicama će se vršiti priprema infotabli za Park Šuma Hum, kreiranje zelenih zidova, promotivnih predmeta i sl. Zajedničkim radom na kreativnim radionicama daje se direktan doprinos izgradnji partnerskih odnosa lokalne zajednice i škola u planiranju i realizaciji zajedničkih akcija u oblasti zaštite okoliša u Općini Novo Sarajevo.

 

Pozivaju se svi zainteresirani da uveličaju ove događaje i da zajednički doprinesemo ljepšem okruženju.

 

 

Srijeda 12.12. 2018 u 10:00,Srednja školi za okoliš i drvni dizajn,

Četvrtak 13.12.2018. u 10:00, OŠ Velešićki heroji,

Općina Novo Sarajevo

 

u okviru projekta „Partnerstvo za okoliš-zajednička akcija za Park šuma Hum“.

 

Cilj projekta je doprinijeti poboljšanju stanja okoliša i uspostavi partnerstva za zajedničke akcije u Općini Novo Sarajevo.

Kontakt osoba za detaljnije informacije je g-đa Semra Fejzibegović (semra@coor.ba )  tel: 033 212 466/7.