Projekti

article

OTKRIJ POSAVINU – razvoj i promocija zajedničke turističke ponude regije Posavina

Projekt OTKRIJ POSAVINU provodi Centar za okolišno održivi razvoj (COOR) iz Bosne i Hercegovine u saradnji sa Centrom za razvoj unutarnje plovidbe (CRUP) iz Hrvatske u okviru IPA programa prekogranične saradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine 2007-2013.

Dva su specifična cilja ovog projekta:

  • Razvoj prepoznatljive zajedničke turističke ponude u Posavini, i
  • Promocija regionalnog identiteta i turističke ponude u Posavini.

Isti partneri su tokom 2011. godine realizirali projekt Sava Navigo – razvoj nautičkog turizma na rijeci Savi i promocija regije Posavine u okviru kojeg je kreiran regionalni identitet turističke regije Posavina koja obuhvata Sisačko-moslavačku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko-srijemsku županiju u Hrvatskoj, te granične općine u BiH (Kostajnica, Kozarska Dubica, Novi Grad, Brod, Gradiška, Srbac, Derventa, Orašje, Šamac, Odžak i Brčko).

Na osnovu rezultata prethodnog projekta, kao i na osnovu aktivnosti planiranih u ovom projektu, definirat će se i promovirati zajednička turistička ponuda regije Posavina. Od projekta se očekuje minimalno 5 paketa turističke ponude.Po usvajanju paketa zajedničke turističke ponude, projektom je predviđena izrada atraktivnog i sveobuhvatnog turističkog vodiča za turističku regiju Posavina.

Više informacija o projektu možete naći na stranici projekta http://discoverposavina.savanavigo.net/

Pridruži se akcijama

Ukoliko želiš volontirati u COOR-u pošalji nam svoje podatke i mi ćemo te kontaktirati.

Učestvuj u akcijama

Doniraj

Podrži rad COOR-a donacijom.


Doniraj COOR-u

Pošalji poruku