Projekti

article

SAVA NAVIGO - Razvoj nautičkog turizma na rijeci Savi i promocija regije Posavina

Projekt SAVA NAVIGO provodi Centar za okolišno održivi razvoj (COOR) iz Bosne i Hercegovine u saradnji sa Centrom za razvoj unutarnje plovidbe (CRUP) iz Hrvatske u okviru IPA programa prekogranične saradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine 2007-2013. Projekat je implementiran u 2011. godini.

Sveukupni cilj projekta je podržati revitalizaciju prekogranične ekonomije podsticanjem razvoja turizma u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Specifično, projekat je imao za cilj  (i) stvaranje temelja za razvoj nautičkog turizma na rijeci Savi povećanjem sigurne plovidbe i pojednostavljenje prekograničnih procedura i (ii) stvaranje i promocija regionalnog identiteta i turističke ponude Posavine.

Područje koje obuhvata projekat je Sisačko-moslavačka županija i Brodsko - posavska županija u Hrvatskoj te općine Kostajnica, Kozarska Dubica , Novi Grad, Brod, Gradiška, Srbac, Derventa i Odžaka u Bosni i Hercegovini
Kao rezultat ovog projekta proizvedeni su turističko nautičke karte i atlas plovidbe sa ciljem pružanja sigurne plovidbe na rijeci Savi, urađena je Studija o prekograničnim procedurama za turistička plovina koja je dala prijedloge za pojedno
stavljivanje prekograničnih procedura, te kreiran regionalni identiteta Posavine i promocija turističke ponude i proizvoda Posavine kroz izradu Studije o turističkoj ponudi u Posavini, slogan , turističke mape, CD-ova i druge promotivne materijale.

U 2013-2014 godini odobren je i implementiran nastavak projekta pod nazivom OTKRIJ POSAVINU.

Pridruži se akcijama

Ukoliko želiš volontirati u COOR-u pošalji nam svoje podatke i mi ćemo te kontaktirati.

Učestvuj u akcijama

Doniraj

Podrži rad COOR-a donacijom.


Doniraj COOR-u

Pošalji poruku