Projekti

article

Eko-škola “Srednja škola metalskih zanimanja“

COOR je krajem septembra počeo realizaciju projekta Eko-škola Općine Centar. „Srednja škola metalskih zanimanja“ će tako postati 23. po redu škola koja će nositi naziv i zastavu međunarodnog programa Eko-škole.

Nakon niza uspješno implementiranih programa Eko-škole u osnovnim školama širom Kantona Sarajevo, ovim projektom se program Eko-škole postepeno uvodi i u srednje škole Općine Centar.

Kroz ovaj projekat, implementirati će se standardizirani program Eko-škole u „Srednjoj školi metalskih zanimanja“, a naglasak programa je na edukaciji učenika i nastavnika o savremenim trendovima energijske efikasnosti, provođenju okvirnog energijskog audita škole, te pripremi plana djelovanja za poboljšanje stanja škole. Cilj je obučiti učenike i nastavnike u ovoj oblasti, koja je od iznimne važnosti za njihov budući rad i zanimanje, te ih osposobiti za pripremu prijedloga projekta za poboljšanje energijske efikasnosti u njihovoj školi sa kojim će kasnije aplicirati kod raznih fondova (Fond za zaštitu okoliša FBiH, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, EU fondovi i sl.) koji finansijskom potporom mogu značajno doprinijeti implementaciji izrađenog projekta.

Sveukupni cilj programa Eko-škole je odgojiti i obrazovati današnje naraštaje osjetljivima na pitanje okoliša, jer će upravo oni donositi odluke o razvoju društva u ovom stoljeću.

Pridruži se akcijama

Ukoliko želiš volontirati u COOR-u pošalji nam svoje podatke i mi ćemo te kontaktirati.

Učestvuj u akcijama

Doniraj

Podrži rad COOR-a donacijom.


Doniraj COOR-u

Pošalji poruku