Projekti

article

Incijativa za zelenu ekonomiju

Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore FORS Montenegro u partnerstvu sa Centrom za okolišno održivi razvoj je u aprilu 2013 započela projekat Incijativa za zelenu ekonomiju.

Ovaj projekat, koji finasira Delegacija Evropske komisije u Crnoj Gori, ima za cilj povećanje uključenosti organizacija civilnog društva u izradu i implementaciju lokalnih javnih politika i planova vezanih za zaštitu životne sredine. Cilj će se ostvariti jačanjem kapaciteta organizacija civilnog društva da učestvuju u donošenju odluka i formulaciji javnih politika i promovisanje koncepta zelene ekonomije i njenog značaja za razvoj zajednica kroz inicijative civilnog društva.  

Ovaj dvadesetomjesečni projekat će biti realizovan u sjevernom regionu Crne Gore i okupiće organizacije koje se bave zaštitom životne sredine i socijalnim pitanjima. Projekat uključuje izgradnju njihovih kapaciteta vezanih za Upravljanje projektnim ciklusom, Javno zastupanje i lobiranje, Učestvovanje u donošenju odluka i Praćenje javnih politika.

Druga komponenta projekta je promocija koncepta zelene ekonomije kao mehanizma dostizanja održivog razvoja koja će biti realizovana kroz zajedničke aktivnosti uključenih organizacija civilnog društva. Poseban akcenat će biti stavljen na uključivanje mladih, i njihovu edukaciju po pitanju zaštite životne sredine i održivog razvoja i njihovo učešće u donošenju odluka, a što će biti ostvareno kroz publikacije, predavanja i treninge.

Niz zanimljivih tekstova o zelenoj ekonomiji možete pročitati ovdje.

Pridruži se akcijama

Ukoliko želiš volontirati u COOR-u pošalji nam svoje podatke i mi ćemo te kontaktirati.

Učestvuj u akcijama

Doniraj

Podrži rad COOR-a donacijom.


Doniraj COOR-u

Pošalji poruku